Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem when I export Alembic

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problem when I export Alembic

    hi everyone :
    I've try to export tree as alembic file to using it later in houdini , so when I exporting alembic speedtree export everything (mesh,fronds,spine..) in alembic file except needle ? why

  • #2
    Hi,

    What version of the Modeler are you using? I would suggest downloading the latest build, v8.4.1, and seeing if that fixes the issue.

    Let me know if this helps!

    Comment


    • #3
      Originally posted by SoniaPiasecki View Post
      Hi,

      What version of the Modeler are you using? I would suggest downloading the latest build, v8.4.1, and seeing if that fixes the issue.

      Let me know if this helps!
      I using speedtree cinema version 8.3

      Comment


      • #4
        Originally posted by SoniaPiasecki View Post
        Hi,

        What version of the Modeler are you using? I would suggest downloading the latest build, v8.4.1, and seeing if that fixes the issue.

        Let me know if this helps!
        I've updating it as well to 8.4.0 and still have the same problem

        Comment


        • #5
          Would you mind sending me a few screenshots?

          1. Of your model and generation editor in the ST Modeler.
          2. Of your Export Settings from the Modeler
          3. Your model in Houdini

          Also, did you load our script in Houdini before importing?

          Comment


          • #6
            Originally posted by SoniaPiasecki View Post
            Would you mind sending me a few screenshots?

            1. Of your model and generation editor in the ST Modeler.
            2. Of your Export Settings from the Modeler
            3. Your model in Houdini

            Also, did you load our script in Houdini before importing?
            Click image for larger version

Name:	1222.PNG
Views:	28
Size:	163.3 KB
ID:	7107Click image for larger version

Name:	11e.PNG
Views:	27
Size:	209.4 KB
ID:	7108Click image for larger version

Name:	13.png
Views:	27
Size:	204.6 KB
ID:	7109

            the same problem with maya

            Comment


            • #7
              Hi,

              I tested the import and everything came is fine. It's hard to tell by your Modeler screen shot if everything came into Houdini.

              Would you mind sending be a closer up image of the model in Houdini and then one of the tree in the Modeler?

              Also, how did you import it? Did you load the script?

              Comment


              • #8
                Click image for larger version

Name:	111.png
Views:	28
Size:	418.1 KB
ID:	7125Click image for larger version

Name:	11re.PNG
Views:	25
Size:	867.6 KB
ID:	7126I've u
                I've using speedtree to houdini script , and still have the same problem ??????????????????

                Comment


                • #9
                  Hi,

                  Sorry you seem to be having trouble, we will look into this and will get back to you as soon as possible.

                  Comment

                  Working...
                  X