Announcement

Collapse
No announcement yet.

Leaves away from branches

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Leaves away from branches

    Hi,

    This maybe a dumb question but I don't know how to solve it. My problem is some leaves floating instead of placing on twigs or stem.

    Like the image below:

    Click image for larger version

Name:	Capture.png
Views:	1
Size:	297.9 KB
ID:	3359

    Am I doing wrong on somewhere?

  • #2
    Hey there,

    Looks like the pivot point on your leaves may have not been placed correctly. Make sure when you generate the mesh for your leaf that you put the pivot point at the base of the stem rather than leave it in the middle of the leaf.

    Hope this helps.

    Regards

    Comment


    • #3
      Originally posted by Dave Ohlman View Post
      Hey there,

      Looks like the pivot point on your leaves may have not been placed correctly. Make sure when you generate the mesh for your leaf that you put the pivot point at the base of the stem rather than leave it in the middle of the leaf.

      Hope this helps.

      Regards
      I have not used any imported obj yet. That's native single leaf just for previz

      Comment


      • #4
        Hi,
        If you go to the LOD tab on the properties on the last couple branch nodes, see if the curve is set to have the branches dissappear. Try maxing out both curves and see if that fixes the problem.
        Julia

        Comment

        Working...
        X